Binnenzonwering

Overgordijnen

Het gordijn, de basisvorm in raambekleding, is weer helemaal terug.

Gordijnen hebben een wonderlijke impact op de sfeer in een interieur. Ze maken een ruimte statig, gezellig, dynamisch, jong of traditioneel chique. De mogelijkheden zijn eindeloos door de enorme variatie aan gebruikte stoffen en de wisselwerking met andere interieurelementen zoals de zetels, tapijten, behang…

Sober of kleurrijk, met dessins of minimalistisch….  Bijna elke gordijnstof kan geconfectioneerd worden voor verschillende gordijnsystemen, zodat een combinatie van overgordijnen en vouwgordijnen in één en dezelfde kamer mogelijk is.

Voor de ophanging van overgordijnen kan u kiezen uit meerdere gordijnrails of roedes. Inspiratie nodig? Bekijk alvast enkele sfeerbeelden van raamdecoratie. Ook uw overgordijnen kunnen nu elektrisch bediend worden met de Glydea rail van Somfy.

Je kunt kiezen uit vier typen plooien om de uitstraling van je gordijn te bepalen: de enkele plooi, de dubbele plooi (vlinderplooi), de triplooi en de retourplooi. Het nieuwe wave model geeft een mooi gelijkmatig golfeffect in je gordijn. De diepte van de golf is standaard 16 cm, maar kan ook in een andere diepte.

Je kunt je gordijn bovendien voorzien van een bijzonder detail en daarmee je interieur helemaal compleet maken. Zo kun je kiezen uit een contrasterende border of ringen van koper of RVS. De border kan onderaan of bovenaan worden geplaatst. Je kunt zelf de kleur border kiezen uit dezelfde stofserie als de rest van het gordijn.

Door te kiezen voor een mooi stiksel krijgt je gordijn een authentieke uitstraling. Het stiksel wordt verticaal geplaatst op je gordijn. Houd je van kleur in je interieur? Kies dan een fel gekleurd stiksel op een neutrale gordijnstof of een contrasterende kleur voering voor je gordijn.

overgordijn

overgordijn2

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen geven het interieur een warme uitstraling. De collectie vouwgordijnen heeft naast schitterende stoffen, details die deze collectie bijzonder maken. Je hebt de keuze uit transparante, halftransparante of dichte stof. De confectie en de afwerking zijn van de hoogste kwaliteit op maat gemaakt. Vouwgordijnen in transparante of halftransparante stof kunnen perfect gecombineerd worden met overgordijnen. Gordijnen en overgordijnen zijn stijlvol en decoratief. De collectie gordijnen is een onderdeel van de vouwgordijnen collectie. Zo creëer je een perfecte combinatie van vouwgordijnen en gordijnen.

Al onze vouwgordijnen kunnen ook elektrisch bediend worden.

Blijvende actie op tibet collectie van €99/m2.

vouwgordijnen

Rolgordijnen

Ontmoet sfeer, comfort en energiebesparing in één product. Onze producent heeft het klassieke rolgordijn nieuw leven ingeblazen. Resultaat? Rolgordijnen van topkwaliteit, geschikt voor elke kamer of situatie.

Samen bieden wij de ruimste keuze in uitvoeringen, hoogwaardige systemen en bijzondere stoffen. Bespaar op uw energiefactuur met thermoscreen, het doek dat ervoor zorgt dat de warmte in de zomer buiten en in de winter binnen blijft. Bij ons vindt U met zekerheid het perfecte rolgordijn voor uw woning.

Ook elektrische bediening.

rolgordijnen

Duo Rolgordijnen

Duo rolgordijnen bestaan uit 2 stoflagen met transparante en niet-transparante banen. Door het duo rolgordijn op en neer te laten, en de banen over elkaar te schuiven, bepaalt U zelf de gewenste tranparantiegraad : geheel gesloten, half open of open. Dit kan op elke hoogte van het raam. De brede horizontale banen scheppen een ruimtelijk gevoel terwijl U meester blijft van uw privacy. Het transparante deel is 25mm of 50mm hoog, terwijl het geweven deel 45mm of 75mm hoog is.

duo

Jaloezieën

Horizontale Jaloezieën zijn in de jaren 50 van de vorige eeuw wereldwijd geïntroduceerd, dit maakt het een van de meest gebruikte zonweringen ter wereld. Bijna elk huishouden heeft wel jaloezieën hangen. Dit komt voornamelijk door de brede toepasbaarheid en het feit dat u met een simpele beweging de intensiteit en de inval van het licht regelt. En met de steeds groter wordende reeks kleuren, afwerkingen en lamelbreedtes kunt u voor elke kamer uw eigen stijl kiezen. De traditionele aluminiumjaloezieën zijn nog altijd in maar U kan ook kiezen voor hout wat in elke kamer voor een natuurlijke, rustige uitstraling zorgt. Zowel de houten als de aluminium jaloezieën kunnen in elke Ralkleur gelakt worden. Ook de lederen versies ontbreken niet in het gamma.

Ook elektrische bediening.

jaloezieen

Paneelgordijnen

Een nieuwe evolutie in de raamdecoratie zijn de paneelgordijnen. Hoewel deze vaak dezelfde stoffen gebruiken als de klassieke vitrage, wordt door de strakke afwerking zonder plooien een moderne look gerealiseerd. Er is een ruime keuze aan gecoate stoffen zoals voor de rolgordijnen en tevens is er de keuze uit de vouwgordijnenstoffen. Uitermate geschikt voor grote ramen, van plafond tot vloer. Ook ideaal als ‘roomdivider’.

paneel

Verticale Lamellen

Net als de horizontale jaloezieën bestaan de verticale lamellen reeds lang tot de standaard binnenzonwering. Ook hier hebben nieuwe kleuren en materialen hun intrede gemaakt. De lamellen zijn zowel in harde kunststof als in soepele stoffen verkrijgbaar. Verticale lamellen zijn een moderne vorm van raamdecoratie die én als gordijn én als zonwering kunnen gebruikt worden. Lamellen bieden een optimale combinatie van functie en sfeer. Ze zorgen voor een vrij uitzicht zonder inkijk. U kan de lichtinval gemakkelijk regelen, vooral omdat de lamellen met slechts één ketting te bedienen zijn. Lamellen zijn ook dé oplossing voor schuin oplopende ramen.

verticale lamellen

Plissé Gordijnen

Een plissé gordijn bestaat uit een gevouwen stof dat zich in plooien als een harmonica opvouwt wanneer het wordt opgetrokken. Een plissé is kenmerkend omwille van de uiterst geringe pakkethoogte wanneer het gordijn opgetrokken is. Onze plisségordijnen vormen een sfeervolle oplossing tegen fel zonlicht. U heeft de keuze uit meer dan 170 verschillende kleurnuances in een compacte 20mm plooi ofwel in rijkelijke 50mm plooi, van transparant tot verduisterend. Een breed aanbod aan plissédoeken kunnen voorzien worden van een reflecterende coating die zorgt voor een hoge lichtreflectie en isolatiegraad. In de zomer houdt uw plisségordijn de ruimte koel, terwijl het in de winter de kou buiten houdt.

Onze plisségordijnen excelleren in hun brede toepassingsmogelijkheden. Zo zijn ze geschikt voor hellende ramen, perfect voor serres en glazen daken. Driehoeken, cirkels, trapezia, vijf- en zeshoeken, kortom alle ramen zijn mogelijk wanneer u kiest voor een plissé gordijn, zowel verticaal als hellend. Met het uniek Top Down-systeem wordt uw plisségordijn opgetrokken vanaf beneden naar boven. Op die manier kan u genieten van privacy met behoud van buitenlicht.

Met de combinatie van 2 verschillende stoffen in 1 plisségordijn kan u overdag genieten van het uitzicht door een transparante stof, om ’s avonds over te schakelen naar een half-transparant of verduisterende stof voor extra privacy.

plisse

Dupliplissé  gordijnen

Een dupliplissé gordijn bestaat uit een doek in honingraatstructuur dat zich in plooien als een harmonica opvouwt wanneer het wordt opgetrokken. De honingraatstructuur zorgt voor een isolerende luchtlaag. Dupliplissé gordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende plooidieptes. Onze collectie biedt u de keuze uit een groot aantal kleurreferenties, netjes gepresenteerd op kleur. De polyesterstoffen zijn daarbij vlamvertragend en vochtbestendig. Verder kunnen deze ook verkregen worden in het Top Down systeem, voor alle soorten vormen van ramen en in Duo systeem.

duette

Nuance Shade

De elegantie van voile stoffen gecombineerd met de lichtregulerende eigenschappen van een horizontale jaloezie. De combinatie van het beste van 2 werelden: elegantie en functionaliteit. Door een unieke constructie zweven de lamellen tussen beide voiles, waardoor een U mooi ongehinderd zicht naar buiten houdt. Nuance Shades worden geleverd in diverse stofstructuren, met ieder hun eigen elegante eigenschappen. Iedere stofstructuur wordt geleverd in eigentijdse kleurstellingen, welke perfect passen in ieder interieur. Door de specifieke weving filtert Nuance Shade het UV-licht zelfs met de lamellen in open stand. Hierdoor blijft uw interieur beschermd. Nuance Shades worden afgewerkt met een mooi gelijnde cassette en een afgeronde onderrail. Onderaan het bedieningskoord wordt een elegant koorgewicht voorzien. Alles aangepast aan de gekozen stofkleur.

nuance

Japans Design

Nieuw is het Japans design, een collectie rol- en paneelgordijnen die op een bijzondere manier met het binnenvallende licht strooien. Het effect wordt verkregen door gebruik te maken van een tweezijdig gelamineerde basis in papier of viscose, beter gekend als het Wood ’n Washi papier. Het dubbele laminaat maakt het paneel niet alleen onscheurbaar en goed afwasbaar, het zorgt ook voor een bijzondere filtering van het licht zoals bij het Japanse rijstpapier. De collectie kan gepersonaliseerd worden door met kleurvakken en verhoudingen te spelen.

japans

Verosol

Verosol is al 50 jaar functioneel de beste binnenzonwering. In 1963 doet Cornelis Verolme een revolutionaire uitvinding: gemetalliseerd doek als binnenzonwering. Hiermee blijft het binnen in de zomer koel en in de winter warm. Verolme legt zo de basis voor de superieure producten van Verosol. In veel moderne woningen is het in de zomer onaangenaam warm. Zonlicht komt door grote ramen naar binnen en zorgt voor opwarming. Door de goede isolatie is deze warmte vaak moeilijk weg te ventileren. De oplossing is Verosol binnenzonwering. Het gemetalliseerde doek voorkomt namelijk de opwarming.

–      Aluminiumlaag op het doek weerkaatst zonlicht
–      Warmte blijft buiten
–      In de zomer genieten van een aangenaam koel huis

Verosol binnenzonwering zorgt voor meer comfort in huis, ook tijdens lange koude winternachten. Het gemetalliseerde doek isoleert optimaal, waardoor meer warmte binnen blijft. Bovendien valt er zo veel energie te besparen, tot wel 25 procent.

–      Gemetalliseerde doek werkt als isolator
–      Minder warmteverlies, meer comfort
–      Lagere energiekosten

Wat bepaalt of je door textiel kunt kijken? Vooral het licht dat langs het garen door de zonwering dringt. Dit diffuse licht veroorzaakt verblinding. Het gemetalliseerde doek van Verosol blokt juist dit diffuse licht. De aluminiumlaag bedekt de garens van het textiel volledig. Er kan geen licht meer door het garen, maar alleen door de open weefstructuur van de stof. Het resultaat: wel uitzicht, maar geen last van hinderlijk licht. En ook belangrijk: geen inkijk overdag. De transparantie van het doek kan afgestemd worden op de gewenste privacy. Verosol creëert sfeer in huis met modieuze kleuren, stoffen, dessins en een complete assortiment plissés, rolgordijnen, panelen, lamellen, jaloezieën en gordijnstoffen. Bovendien biedt Verosol alle comfort: de bediening is niet alleen manueel, maar ook gemotoriseerd en met afstandsbediening.

–      Gemetalliseerd doek filtert diffuus licht
–      Geen last van verblinding
–      Geen inkijk, wel uitzicht
–      Verschillende transparanties voor de gewenste privacy

verisol

 

 

Offerte aanvraag